Stâncile din Étretat, un adevărat spectacol al naturii

   Stâncile din Étretat din Normandia sunt situate de-a lungul Coastei de Alabastru a Franței. La baza stâncilor se întinde o plajă acoperită cu pietriș, care este populară în rândul surferilor. Turiștii vor putea explora această atracție de pe coasta de nord a Franței fie pe jos, fie prin intermediul unei bărci.  Cei mai mulți turiști nu vin pe Coasta de Alabastru pentru a se bucura de plajă, ci pentru a admira stâncile de cretă, care se întind pe o lungime de 140 kilometri, între estuarele Seinei și Somme. Aceste sculpturi naturale au constituit o sursă de inspirație pentru călători și artiști, precum Camille Corot, Eugene Boudin, Gustave Courbet și Claude Monet. Între lunile octombrie și decembrie 1885, Claude Monet a realizat circa 50 de picturi în care era reprezentată coasta Normandiei. În una dintre acestea este reprezentat Porte d´Aval, un arc natural alături de care este dispusă o altă stâncă sub forma unui ac.

   Apa a erodat stânca și a format arcuri extraordinare, ce par a fi sculptate de mâinile unui artist dibace, însă acestea sunt opera naturii, care nu încetează a ne surprinde de fiecare dată. Turiștii vor fi cu siguranță încântați să admire o structură care are forma unui ac și care este cunoscută în rândul francezilor drept Aiguille. O altă zonă extrem de populară  a coastei este Cap Blanc-Nez (Nasul Alb al Capului).

 poza

   Stâncile își surprind vizitatorii prin verticalitatea lor, dar și datorită frumuseții sălbatice și oarecum austere. Plimbările sub stânci sunt interzise, însă nimeni nu vă împiedică să vă plimbați deasupra vârfurilor lor, unde veți descoperi și un teren de golf. Sfatul nostru este să vizitați stâncile din Étretat atât ziua, cât și noaptea sau la apusul soarelui, când sunt luminate într-un chip spectaculos. Étretat nu se rezumă doar la aceste formațiuni stâncoase și la plajă, ci, nu la mica distanță de stânci, veți descoperi o stațiune de mici dimensiuni. Stațiunea adăpostește o serie de hoteluri extravagante, însă atracția sa principală este reprezentată de piața cu aspect cât se poate de autohton.

 poza

Turnul Eiffel- Simbolul orașului Paris și al Franței

  Turnul Eiffel din Paris a fost conceput în anul 1889, cu ocazia Centenarului Revoluției Franceze și a Expoziției Universale. Lucrările de construcție au debutat la 26 ianuarie 1887, edificiul fiind finalizat în timp record: 2 ani, 2 luni și 5 zile.

Citeste mai mult.

Cheile Verdonului - Marele Canion al Franței

   Dacă v-ați dorit mereu să vizitați Marele Canion din Arizona, dar distanța face ca această dorință să rămână doar un vis, poate că ar fi timpul să vizitați măcar Cheile Verdonului, supranumite Marele Canion al Franței. Cheile Verdonului sunt situate în partea de sud-est a Franței. Cheile măsoară 700 metri înălțime și au fost formate de Râul Verdon.

Citeste mai mult.

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Franța

Piața de Crăciun din Strasbourg este absolut fermecătoare, astfel că nu e de mirare că atrage anual peste 2 milioane de vizitatori. Piața de Crăciun de Strasbourg este cea mai frumoasă Piață de Crăciun din regiunea Alsacia și una dintre cele frumoase astfel de piețe de pe cuprinsul Franței. Deși este vizitată de atât de mulți turiști, Piața de Crăciun din Strasbourg își păstrează și astăzi autenticitatea.  Această Piață de Crăciun are în spate o istorie de mai bine de 400 de ani. În anul 2020, din cauza situații pandemice, Piața de Crăciun din Strasbourg nu a avut loc, însă promite ca în anul 2021 să revină și să fie mai strălucitoare decât în anii precedenți.

Citeste mai mult.

Charter schi Franța

 Stațiunile montane din Franța sunt un adevărat paradis pentru iubitorii de schi și sporturi de iarnă, deoarece își încântă vizitatorii cu pârtii de vis, pentru toate categoriile de schiori, culmi înzăpezite în cea mai mare perioadă din an, instalații de transport pe cablu moderne, o infrastructură foarte dezvoltată și unități de cazare, care oferă facilități și servicii la standarde înalte. Stațiunile de schi din Franța nu vă vor încânta doar prin pârtiile variate, ci și prin peisaje fermecătoare.

Citeste mai mult.