Cheile Verdonului - Marele Canion al Franței

     Dacă v-ați dorit mereu să vizitați Marele Canion din Arizona, dar distanța face ca această dorință să rămână doar un vis, poate că ar fi timpul să vizitați măcar Cheile Verdonului, supranumite Marele Canion al Franței. Cheile Verdonului sunt situate în partea de sud-est a Franței, măsoară 700 metri înălțime și au fost formate de apele Râului Verdon. Cea mai impresionantă parte a canionul este dispusă între orașele Castellane și Moustiers-Sainte-Marie, unde Râul Verdon a creat cel mai mare defileu.  Întregul defileu măsoară 25 kilometri lungime. Datorită apropierii lor de Riviera Franceză, Cheile Verdonului sun vizitate, anual, de mii de turiști francezi și europeni. Zidurile de calcar, care par imposibil de escaladat, sunt o adevărată provocare pentru alpiniști. De asemenea, trebuie menționat faptul că există mai mult de 1.500 de trasee de drumeții în jurul Marelui Canion. Odată ajunși în zonă, puteți vizita Lacul Sainte-Croix, în care se varsă Râul Verdon, precum și Punctul de Observație Panoramic Rancoumas

 poza

       Peisajele din Cheile Verdonului sunt cu totul minunate, făcându-se remarcate prin culoarea turcoaz a apei. Turiștii amatori de adrenalină vor putea practica raftig de-a lungul râului. Orice activități veți alege să desfășurați, important este să aveți o cameră foto sau un telefon mobil la îndemână, deoarece ar fi și păcat să nu fotografiați una dintre cele mai uluitoare atracții ale Franței. 

    Deși sunt atât de fermecătoare, Cheile Verdonului au început să fie cunoscute abia la finele secolului al XIX-lea. În anul 1896, Armand Janet a pornit într-o expediție a defileului. Avea la îndemână doar o barcă, așa că a renunțat după doar câțiva kilometri, curenții râului fiind prea puternici.  Câțiva ani mai târziu, în vara anului 1905, speologul Edouard Alfred Martel a explorat pentru întâia oară întreg canionul, într-o expediție care a durat trei zile. 

 poza

      

Turnul Eiffel- Simbolul orașului Paris și al Franței

  Turnul Eiffel din Paris a fost conceput în anul 1889, cu ocazia Centenarului Revoluției Franceze și a Expoziției Universale. Lucrările de construcție au debutat la 26 ianuarie 1887, edificiul fiind finalizat în timp record: 2 ani, 2 luni și 5 zile.

Citeste mai mult.

Stâncile din Étretat, un adevărat spectacol al naturii

 Stâncile din Étretat din Normandia sunt situate de-a lungul Coastei de Alabastru a Franței. La baza stâncilor se întinde o plajă acoperită cu pietriș, care este populară în rândul marinarilor și a surferilor. Turiștii vor putea explora această atracție de pe coasta de nord a Franței fie pe jos, fie prin intermediul unei bărci.  Cei mai mulți turiști nu vin pe Coasta de Alabastru pentru a se bucura de plajă, ci pentru a admira stâncile de cretă, care se întind pe o lungime de 140 kilometri între estuarele Seinei și Somme.

Citeste mai mult.

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Franța

Piața de Crăciun din Strasbourg este absolut fermecătoare, astfel că nu e de mirare că atrage anual peste 2 milioane de vizitatori. Piața de Crăciun de Strasbourg este cea mai frumoasă Piață de Crăciun din regiunea Alsacia și una dintre cele frumoase astfel de piețe de pe cuprinsul Franței. Deși este vizitată de atât de mulți turiști, Piața de Crăciun din Strasbourg își păstrează și astăzi autenticitatea.  Această Piață de Crăciun are în spate o istorie de mai bine de 400 de ani. În anul 2020, din cauza situații pandemice, Piața de Crăciun din Strasbourg nu a avut loc, însă promite ca în anul 2021 să revină și să fie mai strălucitoare decât în anii precedenți.

Citeste mai mult.

Charter schi Franța

 Stațiunile montane din Franța sunt un adevărat paradis pentru iubitorii de schi și sporturi de iarnă, deoarece își încântă vizitatorii cu pârtii de vis, pentru toate categoriile de schiori, culmi înzăpezite în cea mai mare perioadă din an, instalații de transport pe cablu moderne, o infrastructură foarte dezvoltată și unități de cazare, care oferă facilități și servicii la standarde înalte. Stațiunile de schi din Franța nu vă vor încânta doar prin pârtiile variate, ci și prin peisaje fermecătoare.

Citeste mai mult.