Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Franța

    Târgurile de Crăciun sunt o modalitate excelentă de a vă petrece timpul în compania familiei sau a prietenilor. Atmosfera ce plutește în aceste Târguri de Crăciun vă va aduce mai aproape de adevărata semnificație a Crăciunului. În cazul în care perioada premergătoare Sărbătorilor de Iarnă vă găsește în Franța, puteți încerca să vizitați măcar unul dintre Târgurile de Crăciun prezentate de noi în cele ce urmează. Piața de Crăciun din Strasbourg este absolut fermecătoare, astfel că nu e de mirare că atrage anual peste 2 milioane de vizitatori. Piața de Crăciun din Strasbourg este cea mai frumoasă Piață de Crăciun din regiunea Alsacia și una dintre cele frumoase astfel de piețe de pe cuprinsul Franței. Deși este vizitată de atât de mulți turiști, Piața de Crăciun din Strasbourg își păstrează și astăzi autenticitatea.  Această Piață de Crăciun are în spate o istorie de mai bine de 400 de ani. În anul 2020, din cauza situații pandemice, Piața de Crăciun din Strasbourg nu a avut loc, însă promite ca în anul 2021 să revină și să fie mai strălucitoare decât în anii precedenți. Tematica de anul acesta este Allumons les Etoiles (Să luminăm stelele). În perioada Sărbătorilor de Iarnă, nu mai puțin de 300 de căsuțe vor fi instalate la poalele catedralei, într-un decor de basm. Vizitatorii săi vor putea achiziționa decorațiuni festive și obiecte lucrate manual. În cazul în care acestă perioadă din an vă prinde în Alsacia, nu ezitați să vizitați uriașul brad de Crăciun din Place Kléber. Piața de Crăciun din Strasbourg își va deschide porțile vineri, 26 noiembrie 2021 și se preconizează că va putea fi vizitată până pe 26 decembrie. Cu ocazia ediției din anul 2021, Piața de Crăciun din Strasbourg va număra 314 căsuțe. Acestea vor fi instalate în 14 locații diferite de pe cuprinsul centrului istoric al orașului.  În preajma Sărbătorilor de Iarnă, orașul Strasbourg este decorat cu sute de luminițe, astfel că turiștilor nu le va fi deloc dificil să exploreze toate atracțiile de pe cuprinsul său.  Cea mai frumoasă și mai fotogenică este zona Catedralei din Strasbourg, dar noi credem că se merită să vizitați și Porte des Lumière, Place Gutenberg și Place du Château.

 poza

    În Colmar nu se organizează una, ci cinci Piețe de Crăciun, unde vizitatorii vor descoperi produse de artizanat, produse locale, precum și o mulțime de decorațiuni și de jucării pentru copii. Aceste Târguri de Crăciun sunt organizate în principalele piețe din oraș, Dominicains, Ancienne Douane, Six Montagnes Noires și Jeanne d´Arc. An de an, în Mulhouse este organizată o Mare Piață de Crăciun formată din 90 de cabane de lemn, frumos iluminate și împodobite cu țesături de Crăciun.  Vizitatorii acestei piețe vor putea achiziționa produse artizanale locale, jucării, ceai, vin fiert și tot felul de dulciuri.

   Printre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Franța se numără și Satul de Crăciun din Reims, care găzduiește peste 130 de cabane festive, unde vizitatorii vor putea degusta șampanie și biscuiți roz și vor putea achiziționa obiecte de artizanat și decorațiuni de Crăciun. Piața de Crăciun din Reims este cea de-a treia cea mai mare Piață de Crăciun din Franța. Satul de Crăciun din Reims rămâne deschis timp de mai bine de o lună, iar atmosfera sa caldă și relaxantă va fi o încântare atât pentru copii, cât și pentru adulți.

 poza

     Târgul de Crăciun din Sarlat rămâne deschis timp de patru săptămâni. În acest timp, turiștii și localnicii se vor putea bucura de 50 de căsuțe de lemn, unde se comercializează diverse produse, precum și un patinoar.  Vizitatorii Târgului de Crăciun vor putea admira spectacole de magie, spectacole muzicale și spectacole de teatru. Toate acestea îi vor încânta pe copii, iar adulților le va aminti de propria copilărie. 

     Piața de Crăciun din Rennes se desfășoară în Place de Colombier. În această perioadă a anului, piața plutește într-o atmosferă magică.  De la căbănuțele de lemn veți putea achiziționa produse lucrate manual, decorațiuni și tot felul de dulciuri.  Turiștii dornici de distracție vor putea să-și pună patinele în picioare și să alunce pe patinoarul din piață. În anii trecuți, în Piața de Crăciun din Rennes era amplasat un carusel extraordinar de frumos, pe care copiii l-au adorat. De asemenea, vizitatorii lua cu asalt și rota de pe cuprinsul Pieței de Crăciun din Rennes. Toate aceste elemente ofereau pieței un farmec deosebit și o făceau un loc extrem de fotogenic. 

 poza

    Târgul de Crăciun din Montbéliard are un nume extrem de poetic, fiind numit Les Lumières de Nöel (Luminile de Crăciun).  Acest Târg de Crăciun are toate ingredientele pentru a fi adorat de către vizitatori: o mulțime de lumini, cântece de Crăciun, distracție, produse artizanale și gastronomice locale. În cazul în care vă hotărâți să vizitați această Piață de Crăciun, aveți ocazia de a admira și maiestosul castel al ducilor de Württemberg.

    Centrul orașului Metz este inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO și găzduiește Piața de Crăciun, care se numără printre cele mai frumoase astfel de piețe de pe cuprinsul Franței. Piața de Crăciun din Metz nu doar că găzduiește o mulțime de căsuțe de lemn, o roată și un castel demn de filmele Walt Disney.  Castelul este numit Féerie de Glace și este sculptat din nu mai puțin de 2000 de blocuri de gheață. 

 poza

     Încheiem topul celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Franța cu Târgul de Crăciun din Nantes.  Cu această ocazie, timp de mai bine de o lună, în Place du Commerce și Place Royale sunt dispuse 120 de căbănuțe de lemn, unde se comercializează tot felul de produse gourmet, suveniruri și cadouri pentru cei dragi. În anul 2021, Târgul de Crăciun din Nantes se va deschide vineri, 19 noiembrie, și își va închide porțile pe 24 decembrie.

Turnul Eiffel- Simbolul orașului Paris și al Franței

  Turnul Eiffel din Paris a fost conceput în anul 1889, cu ocazia Centenarului Revoluției Franceze și a Expoziției Universale. Lucrările de construcție au debutat la 26 ianuarie 1887, edificiul fiind finalizat în timp record: 2 ani, 2 luni și 5 zile.

Citeste mai mult.

Cheile Verdonului - Marele Canion al Franței

   Dacă v-ați dorit mereu să vizitați Marele Canion din Arizona, dar distanța face ca această dorință să rămână doar un vis, poate că ar fi timpul să vizitați măcar Cheile Verdonului, supranumite Marele Canion al Franței. Cheile Verdonului sunt situate în partea de sud-est a Franței. Cheile măsoară 700 metri înălțime și au fost formate de Râul Verdon.

Citeste mai mult.

Stâncile din Étretat, un adevărat spectacol al naturii

 Stâncile din Étretat din Normandia sunt situate de-a lungul Coastei de Alabastru a Franței. La baza stâncilor se întinde o plajă acoperită cu pietriș, care este populară în rândul marinarilor și a surferilor. Turiștii vor putea explora această atracție de pe coasta de nord a Franței fie pe jos, fie prin intermediul unei bărci.  Cei mai mulți turiști nu vin pe Coasta de Alabastru pentru a se bucura de plajă, ci pentru a admira stâncile de cretă, care se întind pe o lungime de 140 kilometri între estuarele Seinei și Somme.

Citeste mai mult.

Charter schi Franța

 Stațiunile montane din Franța sunt un adevărat paradis pentru iubitorii de schi și sporturi de iarnă, deoarece își încântă vizitatorii cu pârtii de vis, pentru toate categoriile de schiori, culmi înzăpezite în cea mai mare perioadă din an, instalații de transport pe cablu moderne, o infrastructură foarte dezvoltată și unități de cazare, care oferă facilități și servicii la standarde înalte. Stațiunile de schi din Franța nu vă vor încânta doar prin pârtiile variate, ci și prin peisaje fermecătoare.

Citeste mai mult.