Charter schi Franța

   Stațiunile montane din Franța sunt un adevărat paradis pentru iubitorii de schi și sporturi de iarnă, deoarece își încântă vizitatorii cu pârtii de vis, pentru toate categoriile de schiori, culmi înzăpezite în cea mai mare perioadă din an, instalații de transport pe cablu moderne, o infrastructură foarte dezvoltată și unități de cazare, care oferă facilități și servicii la standarde înalte. Stațiunile de schi din Franța nu vă vor încânta doar prin pârtiile variate, ci și prin peisaje fermecătoare. Țineți cont că stațiunile din Trois Vallees nu sunt destinate doar schiorilor experimentați, ci dispun și de pârtii dedicate începătorilor și schiorilor intermediari. Anul acesta nu mai aveți niciun motiv pentru a rata pârtiile de schi din Franța, deoarece persoanele vaccinate, cele care au trecut prin boală și cele care sunt dispuse să se testeze (PCR sau antigen) se vor putea bucura din plin de distrație. Deoarece situația epidemiologică este încă îngrijorătoare, turiștii vor fi nevoiți să respecte anumite reguli, care variază în funcție de stațiunea aleasă.

    Charterele sunt cea mai bună alegere pentru aceia care doresc să petreacă un sejur la schi, cu transport avion inclus, la prețuri avantajoase, transfer de la/către aeroport, cazare în hotelul preferat din ofertă și tipul de masă dorit. Turiștii care optează pentru charter către Franța se vor bucura de o serie de avantaje, printre care zbor direct, fără escale, transfer de la/către aeroport, date de plecare fixe, tarife avantajoase, deoarece biletele de avion sunt achiziționate la prețuri promoționale, excursii opționale, ocazie cu care se pot vizita diferite atracții turistice, și alte beneficii. Turiștii care optează pentru un charter către Franța până la 31. 10.2021 vor beneficia  gratuit de un bagaj destinat echipamentelor de schi. Bagajul trebuie să nu cântărească mai mult de 20 kg. Toate acestea fac ca timpul necesar călătoriei să fie redus considerabil, costurile să fie mai mici, iar întregul sejur să fie mai plăcut.

   Cele mai bune destinații de schi din Europa sunt situate în Alpi, mărețul lanț montan ce străbate continentul din Austria până în Franța. Deși în Franța se poate schia și în Pirinei, nimic nu se compară cu pârtiile din Alpi. Aici nu doar că veți descoperi pârtii pentru toate nivelurile de dificultate, veți descoperi și sate alpine fascinante, cabane tradiționale, hoteluri moderne și restaurante elegante. Este imposibl de stabilit care este cea mai bună stațiune de schi din Franța, deoarece, din fericire, turiștii au la dispoziție stațiuni diverse, unele fiind potrivite schiorilor experimentați, altele potrivindu-se familiilor cu copii sau turiștilor care își doresc să deprindă tainele acestui minunat sport de iarnă.

    Trois Vallees este cea mai întinsă regiune de schi din lume și însumează opt stațiuni interconectate. Trois Vallees se mândrește cu 600 kilometri de pârtii, peste 300 pârtii de schi marcate (43 verzi, 129 albastre, 125 roșii și 35 negre) și peste 100 instalații de transport pe cablu (61 telescaune, 36 teleschiuri, 32 telegondole, 2 telegondole deschise, 3 telecabine și 4 funiteluri, o instalație special concepută pentru transportarea schiurilor). Se observă un echilibru între pârtiile de schi dedicate  începătorilor (pârtiile verzi și albastre) și cele destinate schiorilor experimentați (pârtiile roșii și negre), astfel încât, în Trois Vallees, se vor putea bucura de distracție atât copiii și schiorii începători, cât și cei experimentați, dornici să-și depășească propriile recorduri. Turiștii se vor putea bucura de schi nocturn pe pârtia Verdons, din stațiunea Courchevel.

      Istoria Trois Vallees debutează în anul 1925, când o serie de oameni de afaceri englezi și-au dorit să creeze și în Franța o stațiune de schi asemănătoare cu cele din Austria și Elveția. În prezent, regiunea Trois Vallees cuprinde mai multe stațiuni, fiecare având un farmec propriu, și anume: Courchevel, Meribel, La Tania, Brides Les Bains, Les Menuires, FRENCH ALPS - SAINT MARTIN DE BELLEVILLE, Val Thorens și Orelle. Altitudinea  maximă este de 3420 și se înregistrează în Pointe du Bouchet. Cele mai lungi pârtii din Trois Vallees sunt Cime de Caron și Combe Vallon. Trois Vallees oferă pârtii acoperite cu un strat calitativ de zăpadă pe tot parcursul anului. Altitudinea minimă schiabilă este de 1300 metri, iar altitudinea maximă este de 3230 metri. 85% din totalul pârtiilor de schi sunt dispuse la o altitudine de peste 1800 metri, Trois Vallees găzduind și cea mai înaltă stațiune de schi din Europa, Val Thorens. În Trois Vallees, schiorii au acces la 25 vârfuri, dintre care 10 măsoară peste 2.500 metri altitudine.

    Turiștii care aleg să-și petreacă sejurul în Trois Vallees nu se vor putea bucura doar de schi, ci și de alpinism montan, drumeții de iarnă, pescuit și ciclism montan. În cazul în care vă petreceți sejurul în Trois Vallees alături de copii, nu puteți rata o vizită în The Friendly Natural Park. Parcul a fost amenajat în parteneriat cu Parcul Natural Vanoise, astfel că veți putea afla informații interesante despre animăluțele sălbatice ce viețuiesc în zonă. Spre exemplu, știați că o marmotă mănâncă mai mult de 100 kilograme de alimente în timpul toamnei, pentru a-și pregăti organismul pentru hibernare? Vizitarea parcului va fi o activitate distractivă și educativă pentru micuții dumneavoastră. În Trois Vallees, nu vă veți bucura doar de sporturi de iarnă și distracție, ci veți putea avea parte de unele dintre cele mai deosebite experiențe gastronomice. Cele mai bune restaurante din regiune sunt restaurante cu 3 stele Michelin, Le 1947 și La Boiutte, cele patru restaurante cu 2 stele Michelin, Le Chabichou, Le Kintessence, Le Montgomerie și Le Sarkara. De asemenea, în Trois Vallees turiștii vor descoperi și patru restaurante cu o stea Michelin, Le Baumanière 1850, Le Farçon, L´Ekrin, L´Azimut și Les Explorateurs. În Trois Vallees, sezonul de schi 2021-2022 se va deschide pe 4 decembrie.

 poza

    Courchevel este cea mai renumită și mai scumpă stațiune din Trois Vallees. Stațiunea Courchevel are în componența sa 5 sate: Courchevel Village, Courchevel Saint Bon, Courchevel Le Praz, Courchevel Moriond și Courchevel.  Courchevel dispune de 102 pârtii de schi, 18 pârtii verzi, de dificultate mică, 40 pârtii albastre, 32 pârtii roșii și 12 pârtii negre. Toate aceste pârtii se întind pe o suprafață de circa 150 kilometri și sunt situate între 1300 și 2700 metri altitudine. Schiorii vor avea la dispoziție o telecabină, 9 telegondole, 17 telescaune și 21 teleschiuri. Pârtiile de schi din Courchevel sunt orientate către nord și asigură condiții prielnice pentru schi de la începutul lunii decembrie până la sfârșitul lunii aprilie. Acestea sunt în permanență foarte bine îngrijite. Cât privește temperaturile, în Courchevel temperaturile variază între 5ºC și -10ºC și, la fel ca în orice altă stațiune de schi, turiștii au  nevoie de îmbrăcăminte de schi adecvată.

   Stațiunea Courchevel este vizitată anual de turiști din peste 40 de state. Aceasta nu este renumită doar datorită pârtiilor sale de schi, ci turiștii se arată încântați și de facilitățile après-schi. Turiștii se vor putea delecta cu specialități austrice și nu numai în restaurantele din stațiune, se vor putea relaxa în barurile de top, iar doamnele vor putea să se bucure de shopping în magazinele elegante și sofisticate. Turiștii care aleg să se bucure de un sejur de schi în Courchevel se vor putea bucura de distracție și relaxare în cadrul Aquamotion, cel mai mare centru de distracții acvatice din Europa. În Aquamotion, turiștii se vor putea relaxa la piscină, vor putea practica diverse sporturi acvatice sau se vor putea distra pe numeroasele tobogane. Aquamotion oferă vizitatorilor săi și wellness și balneoterapie. Astfel, turiștii se vor putea bucura de clipe de răsfăț și își vor putea încărca bateriile. Aquamotion oferă și o sală de fitness, motiv pentru care este alegerea ideală pentru cei care doresc să-și păstreze condiția fizică chiar și în timpul vacanței. În centrul stațiunii Courchevel este dispus un Family Park, unde atât adulții, cât și copii își vor putea testa abilitățile pe schiuri sau snowboard în deplină siguranță. Turiștii care își petrec sejurul  alături de copii se vor putea distra și pe pârtia de săniuș, dispusă între Courchevel și Courchevel Village. În una din zilele petrecute în Courchevel, turiștii vor putea vizita și Lacul La Rosièrie, un loc extrem de frumos, situat în inima unei păduri de munte, care emană un sentiment profund de liniște. Peisajele sunt deosebit de frumoase atât în timpul ierni, cât și în restul anului. O altă atracție turistică a stațiunii Courchevel este Forumul, care găzduiește un patinoar interior, o sală de sport, o sală de bowling, un perete de alpinism, precum și magazine și restaurante.

 poza

  Stațiunea Meribel este situată în centrul Trois Vallees, la 1450 metri altitudine, la intersecția stațiunilor Courchevel, La Tania, Brides des Bains, Les Manuires, FRENCH ALPS - SAINT MARTIN DE BELLEVILLE, Val Thorens și Orelle. Cel mai înalt punct de schi din Meribel este Mont Vallon, care atinge o altitudine de 2.952 metri. De aici turiștii se vor putea bucura de vederi panoramice asupra ghețarilor Gébrolaz și Grande Casse. În stațiunea Meribel, turiștii vor descoperi 7 pârtii verzi, un număr de 26 pârtii albastre, 26 pârtii roșii și 8 pârtii negre, care însumează în jur de 150 kilometri. Schiorii vor avea la dispoziție 13 telecabine, 17 telescaune și 8 teleschiuri. De asemenea, Meribel se mândrește cu un snowpark, perfect pentru distracție în familie, și 8 locuri de joacă. După ce distracția pe schiuri s-a încheiat, turiștii se pot îndrepta către Parcul Olimpic, situat în apropiere de platoul Chaudanne, unde vor avea acces la numeroase facilități après-schi. Parcul Olimpic din Meribel este dotat cu piscine, spa, patinoar, sală de fitness și pereți pentru escaladă. În stațiunea Meribel, predomină o atmosferă confortabilă, familiară, la o simplă plimbare pe străduțele din stațiune, veți remarca arhitectura tradițională, caracterizată de cabane pitorești și case de vacanță construite din lemn și piatră.

    Turiștii care doresc să se bucure de o priveliște panoramică asupra Trois Vallees se pot îndrepta către Roc de Fer, de unde se vor bucura de priveliști inedite către Mont Blanc, Pierra Menta, Grande Casse, Dent de Burgin, Ecrins și Aiguilles d´Arves. Pentru clipe încărcate de distracție, turiștii se pot îndrepta către Piste des Inuits (Pârtia Inuiților), unde copiii cu vârsta între 5 și 12 ani se vor putea juca alături de animatorii inuiți. Turiștii se vor bucura de distracție garantată și în parcul Yéti, care are amenajate o grotă secretă, tuneluri, igluuri și multe alte atracții, care vor fi o încântare atât pentru copii, cât și pentru adulți. În cazul în care toate acestea nu sunt suficiente pentru a-i distra pe micuții dumneavoastră, atunci neapărat trebuie să încercați Mission Black Forest, cea mai palpitantă pistă de săniuș din regiunea Trois Vallees. Copiii vor aluneca pe cei 470 de metri pe care îi măsoară pista, iar cele 28 de viraje vor fi, fără doar și poate, o adevărată aventură pentru ei. De distracție și adrenalină se vor bucura și cei care aleg să viziteze Elements Park. Stațiunea Meribel se bucură de o gamă variată de localuri, pentru toate gusturile și bugetele. În inima stațiunii este dispus restaurantul L´Ekrin, un restaurant luxos cu specific franțuzesc, perfect pentru a servi cina alături de persoana iubită. Restaurantul Tsaretta Spice servește preparate din bucătăria indiană și este unul dintre cele mai populare restaurante din Meribel. Restaurantul Tsaretta se bucură de apreciere atât în rândul turiștilor, cât și a localnicilor, astfel că merită să-i treceți pragul.  Restaurantul are specific internațional, atmosfera este relaxată și dispune chiar și de un loc de joacă pentru copii. Printre cele mai bune restaurante din Meribel se numără și: Le Cookie´s Club, La Table du Ruitor, Allodis Mountain, La Taverna Bistro, La Savoy și Le 80. De asemenea, în stațiune veți descoperi și câteva baruri și cluburi, unde vă veți putea relaxa în compania prietenilor.

 poza

    La Tania era acum câteva zeci de ani în urmă un sat de agricultori, însă a luat forma unei stațiuni de schi în anul 1992, cu ocazia Jocurile Olimpice de la Albertville. Stațiunea este situată la o altitudine de 1450 metri și numără 80 de pârtii de schi, dintre care: 6 pârtii verzi, 30 pârtii albastre, 35 piste roșii și 9 piste negre. Pârtiile de schi din La Tania se întind pe 150 kilometri lungime. La Tania se bucură de un cadru natural cu totul spectaculos, în mijlocul pădurilor de pin și a crestelor montane. Stațiunea este populară cu precădere în rândul familiilor cu copii, deoarece este una dintre cele mai sigure zone de schi din lume. La Tania este o stațiune suficient de mică, încât poate fi explorată chiar și pe jos. În La Tania, turiștii vor descoperi baruri și restaurante la prețuri accesibile, iar după o zi petrecută pe schiuri, se vor putea relaxa în unul din localurile din stațiune, unde diverse trupe concertează live. De asemenea, în La Tania, funcționează un mic supermarket, un birou de turism și un oficiu poștal, magazine ce comercializează echipamente de schi, restaurante cu stele Michelin, dar și localuri mai relaxate. Unele dintre cele mai populare localuri din La Tania sunt Schi Lodge și Chrome Bar, unde adulții se vor putea relaxa în timp ce cei mici se pot bucura de săniuș. Centrul stațiunii este exclusiv pietonal, ceea ce înseamnă o grijă în minus pentru familiile cu copii.

 poza

Turnul Eiffel- Simbolul orașului Paris și al Franței

  Turnul Eiffel din Paris a fost conceput în anul 1889, cu ocazia Centenarului Revoluției Franceze și a Expoziției Universale. Lucrările de construcție au debutat la 26 ianuarie 1887, edificiul fiind finalizat în timp record: 2 ani, 2 luni și 5 zile.

Citeste mai mult.

Cheile Verdonului - Marele Canion al Franței

   Dacă v-ați dorit mereu să vizitați Marele Canion din Arizona, dar distanța face ca această dorință să rămână doar un vis, poate că ar fi timpul să vizitați măcar Cheile Verdonului, supranumite Marele Canion al Franței. Cheile Verdonului sunt situate în partea de sud-est a Franței. Cheile măsoară 700 metri înălțime și au fost formate de Râul Verdon.

Citeste mai mult.

Stâncile din Étretat, un adevărat spectacol al naturii

 Stâncile din Étretat din Normandia sunt situate de-a lungul Coastei de Alabastru a Franței. La baza stâncilor se întinde o plajă acoperită cu pietriș, care este populară în rândul marinarilor și a surferilor. Turiștii vor putea explora această atracție de pe coasta de nord a Franței fie pe jos, fie prin intermediul unei bărci.  Cei mai mulți turiști nu vin pe Coasta de Alabastru pentru a se bucura de plajă, ci pentru a admira stâncile de cretă, care se întind pe o lungime de 140 kilometri între estuarele Seinei și Somme.

Citeste mai mult.

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Franța

Piața de Crăciun din Strasbourg este absolut fermecătoare, astfel că nu e de mirare că atrage anual peste 2 milioane de vizitatori. Piața de Crăciun de Strasbourg este cea mai frumoasă Piață de Crăciun din regiunea Alsacia și una dintre cele frumoase astfel de piețe de pe cuprinsul Franței. Deși este vizitată de atât de mulți turiști, Piața de Crăciun din Strasbourg își păstrează și astăzi autenticitatea.  Această Piață de Crăciun are în spate o istorie de mai bine de 400 de ani. În anul 2020, din cauza situații pandemice, Piața de Crăciun din Strasbourg nu a avut loc, însă promite ca în anul 2021 să revină și să fie mai strălucitoare decât în anii precedenți.

Citeste mai mult.